Er ya da geç çoğumuzun bazı İnternet istatistiklerini toplaması gerekiyor. Belki ödeviniz içindir, belki bir proje için yaptığınız bir pazar araştırmasıdır, belki de meraktan yoksundur. Yıllar boyunca bu istatistikleri sunan birkaç web sitesine rastladım ve bu yazının en iyilerini listelemeye karar verdim.
İşte sizlere büyük bir ölçekte akıllı analitik destek büyük data (bilgi) ürünleri oluşturan veri tabanları ve teknolojileri siteleri.
Aşağıdaki tıklanabilir linklerden İnternet veri akışı hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Büyük Verileri için kurumsal arama araçları
Makine öğrenmesi ile veri analizi
İnternet Kullanım İstatistikleri Öğrenmek İçin En İyi Web Siteleri listesine aşağıdan ulaşabilirsiniz.
2018 İnternet, Sosyal Medya ve Mobil Eğilimlerle İlgili İstatistiklerine aşağıdaki bağlantıdan bakabilirsiniz.
https://www.wizcase.com/blog/stats-on-internet-social-media-and-digital-trends
Dünyanın dört bir yanından İnternet kullanımı edinme istatistiklerini arıyorsanız, ziyaret edeceğiniz site burasıdır. İnternet kullanıcılarının toplam sayısı, kıtalara göre ve penetrasyon oranları ile ilgili verilerle birlikte geliyor. Veriler de sık sık güncellenmektedir.
İnternet istatistikleri arayan insanlar için en iyi kaynaklardan biri. Araştırmaları sosyal ağları , web 2.0 , geniş bant ve dijital uçurumları kapsamaktadır . Detaylı raporların yanı sıra, Infographics, sunumlar, trendler ve anketler de bulacaksınız. Araştırma konuları da oldukça güncel.
w3counter, web sitesi sahipleri için bir web analizi programı sunar. Bununla birlikte, aynı zamanda “Küresel Web İstatistikleri” adlı aylık bir rapor oluşturmak için programı kullanarak web sitelerinde toplanan verileri (28.000’in üzerinde) kullanırlar. Raporda en popüler web tarayıcılarını , işletim sistemlerini , ekran çözünürlüklerini ve ülkeleri bulabilirsiniz .
W3schools web sitesi ayrıca tarayıcı , işletim sistemi ve ekran çözünürlüğü istatistikleri içeren bir rapor yayınlar. Bu sitenin bir öncekinden bir avantajı, farklı tarayıcıların zaman içindeki pazar payını bir bakışta görebilmenizdir. 2002’ye geri giden veriler var ve ayrıca JavaScript’in benimsenmesiyle ilgili bir bölüm var.
Trafik tahminleri söz konusu olduğunda hepimiz Alexa hayranları değiliz. Ancak, Alexa’nın trafik numaralarını uzun süre takip ettiğini inkar edemeyiz ve İnternet’teki en büyük 500 web sitesinin listesi nispeten doğru gibi görünüyor. Web’deki en büyük sitelerin hangileri olduğuna dair bir fikir edinmeniz gerekiyorsa, bu bir göz atmaya değer.
Verisign, .com ve .net alan adı kayıtlarından sorumlu şirkettir. Tahmin edebileceğiniz gibi alan adları ile ilgili birçok veriye sahipler ve alan endüstrisindeki en son sayıları ve trendleri detaylı öğrenebilirsiniz.
Point Topic, DSL ve geniş bant araştırmasında uzmanlaşmış bir araştırma şirketidir.
İnternetin ilk günlerine ait bazı verileri (1993 – 2000) görmek istiyorsanız, bu siteyi kontrol edin. Görünüşe göre bir MIT öğrencisi tarafından oluşturuldu ve tam değil, ancak bazı veriler mevcut. Örneğin, web sitelerinin sayısındaki büyümeyi, web barındırıcılarını ve farklı protokollerin zaman içindeki kullanımını görebilirsiniz.