Virüs Bulaşan USB Bellekteki Dosyalar Nasıl Kurtarılır?

0
4119

Virüsler bilgisayarlardan sonra her yanımızı saran oldukça zararlı dijital varlıklar halini aldı. Bilgisayarlardan önce insan sağlığını tehdit edip hastalıklara yol açan bu minik canlılar şimdilerde hem akıllı telefonları hem de dijital cihazlarımızı oldukça tehdit ediyor.

Bu çağda özellikle herkesin kendi kişisel verileri bulunuyor. Bu veriler başta telefonlar olmak üzere, bilgisayarlar harici diskler ve USB belleklerde saklanıyor. Müzik, video, ofis, okul ve diğer dosya türleri hayatımızda yer alan her anının aslında birer çıktısını oluşturuyor. Kötü niyetli kişi ve kişilerce tehdit edilen verilerimiz virüslerle birlikte çalınıyor ya da kullanılamaz hale getirilip verilerimiz hızlı şekilde silinip kayboluyor.

USB belleklerimize bulaşan sinsi virüsler dosyalarımızı yani içerisinde en güzel anılarımızın hatıralarımızın bulunduğu fotoğraf ve videolarımızla birlikte işimizde ya daokulda kullandığımız ofis belgelerini de etkiliyor bazen siliyor. USB belleğin virüs bulaştıktan sonra içerisinde hiç dosya görünmüyor ama doluluk oranı yüzde sıfırdan daha fazla görünüyor. Bu gibi durumlarda imdadımıza dünyaca Kabul gören EaseUS  şirketinin üstün yazılımı EaseUS Data Recovery Wizard Free geliyor.

2 GB’ta kadar ücretsiz very kurtarma himzeti sağlayan programı indirip sosyal medya hesaplarınızdda paylaşarak bu haktan faydalanabiliyorsunuz. Daha fazlasını istemeniz durumunda programın tam sürümünü satın almanz gerekebilir ancak küçük bir USB bellek için işinizi kolaylıkla görebilecek bir yazılım.

Hangi Dosya Türlerini Destekliyor

⦁             JPG/JPEG, TIFF/TIF, PNG, BMP, GIF, PSD, CRW, CR2, NEF, ORF, SR2, MRW, DCR , WMF, RAW, SWF, SVG , RAF, DNG

⦁             AVI, MOV, MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, MKV, ASF, FLV, SWF, MPG, RM/RMVB, MPEG

⦁             DOC/DOCX, XLS/XLSX, PPT/PPTX, PDF, CWK, HTML/HTM, INDD, EPS

⦁             AIF/AIFF, M4A, MP3, WAV, WMA, APE, MID/MIDI, RealAudio, VQF,FLV, MKV, MPG, M4V, RM/RMVB, OGG, AAC, WMV,APE

⦁             PST, DBX, EMLX

⦁             ZIP, RAR, SIT, ISO, exe, html, SITX

USB Bellekten Dosya Kurtarma Nasıl Yapılır?

Virüs bulaşan USB belleği ya da kurtarmak istediğiniz cihazı bilgisayara bağlayın. Sonrasında cümlenin sonundaki adresten programı bilgisayara yükleyin: https://www.easeus.com/datarecoverywizard/free-data-recovery-software.htm

Programı kurduktan sonra hemen çalıştırın ve aşağıdaki ekrandan USB belleğin ait olduğu disk sürücüsünü seçin. Seçtikten sonra tarama işlemini başlatmak için ekranın orta alt kısmında bulunan turuncu TARA butonuna tıklayın.

Tarama işlemine başladıktan sonra bu Eylem USB belleğinizin boyutuna ve içinde bulunan dosya sayısına göre biraz zamanınızı alabilir çok az bir süre bekleyebilirsiniz.

Tarama işlemi sna erdikten sonra virüs bulaşan ve kaybolan dosyalarınız aşağıdaki ekranda listelenecektir. Bulunan dosyaların içinden istediklerinizi taker taker seçerek kurtarma işlemini başlatabilirsiniz ve sonrasında USB belleğinizi temizleyebilirsiniz.

Kurtarmak istediğiniz dosyaları tik işaretine tıklayıp seçip karar verdikten sonra. Ekranın sağ alt köşesinde bulunan KURTAR butonuna tıklayarak dosya kurtarma ve virüslerden arındırma işlemini başarıyla tamamlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz